tiistai 21. helmikuuta 2012

Suuntana Indokiina

Ranskan Indokiína käsitti aikoinaan Vietnamin, Laosin ja Kambozan... Hiivatinmoinen pläntti hallittavaksi ja 2. maailmansodan ja japanilaismiehitysten jälkeen kävikin niin, että kansallismieliset ja neukkulassa koulutusta saaneet piinkovat kommunistit pistivät tuulemaan.. Ensin sai ranskalaiset turpaansa ja tuli lähtö sitten kävi jenkeille samalla viisiin... Hirvittävästi tuli vahinkoa, ihmishenkiä menetettiin tolkuttomat määrät ja materiaa tuhottiin.. Laos pommitettiin lähes kivikauteen ja Kampozan kuvioissa saatiin valtaan Pol Pot PunaKhmereineen ja kansanmurhan ainekset oli kasassa...
Viime vuonna käytiin Vietnamissa omatoimimatkalla ... Lensimme Hanoihin ja sieltä sitten taiteilimme keinolla jos toisella kohti etelää... Reissun aikana oli hyvät fiilikset, olo tuntui turvalliselta ja ihmiset olivat ystävällisiä.. Tarjolla ollut olutkin oli vallan kelvollista ;) Uteliaisuus heräsi ja jo samana keväänä varmistimme lentoliput kevään 2012 Indokiinan kierrokselle. Lennämme Helsinki-Varsova-Hanoi reittiä saakelinmoisen lentopyrähdyksen.. Mikäli lentokone on aikataulussa on meilä noin kolmen tunnin huokaisutauko Hanoi lentokentällä... Sitten Lao Airlinesin siivillä kohti Laosia.. Noin tunnin lennon jälkeen ollaankin perillä Luang Prabangissa. Kaupunki on YK:n maailmaperintökohteita, joten uskon katseltavaa löytyvän.
Nyt on jo sen verran asian eteen tehty valmisteluja, että ensimmäiselle kahdelle yölle on majoitus buukattu ja vahvistus sähköpostikin on tullut majoittajalta ja booking firmalta.
Vietnam-Laos-Kamboza-Vietnam. Starttiin vielä muutama viikko, mutta pikkuhiljaa virittyy tunnelmaan.. :) Jälleen kahden keski-ikäisen reppureissaajan matka käynnistymässä.. Jänskättää..
Oheisessa linkissä ekan majapaikan tiedot.. Vaikuttaa ihan kelpo paikalta..
http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Sopha-House/Luang-Prabang/46928

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti