Juhannusta on tänä vuonna saanut viettää juuri niin hyvässä säässä kuin nyt suomessa ylipäätään voi olettaa....
Viikko sitten tein juhannusmakkarat muhimaan...
Savustetut vurstit jätin kylmävarastoon kypsymään ja grillimakkarat vedin vakumiin . Jätin ne kylmiöön odottamaan juhlaa..
Arkipäivät sitten menikin työn merkeissä Tampereella ja Vantaalla.. Vedin Hollolasta asuntovaunun Tampereelle (Härmälään) asentajien kesäleiriksi... Työmaamestarien kanssa vielä neuvonpito ja keula kohti Vantaata... Sen verran piti Vantaalla irtaantua työminän vallanhaluisista käsistä, että POS:n (Perinteisen Oluen Seura) perinteikkäällä terassikierroksella piti pyörähtää... Sää oli kostea ja kylmä, mutta hanoista löytyi mieleenpainuvia makuja... Juo vähemmän, juo parempaa... Tällä motolla mennään... Liikkeelle lähdimme Vuosaaren Olutravintola Solmusta ja Puotilan kautta päädtyimme Kurviin ja Olutravintola Hilpeään Haukeen...
Aamulla ei ollut morkkis, eikä raskas olo koska moton mukaan oli ohjelma.. Hyviä, ammattitaidolla pantuja oluita, Hyvää seuraa ja kohtuullisen aikainen lähtö levolle... Siinäpä se salaisuus...
Seuraava päivä klo 14 saakka meni työn merkeissä, mutta sitten vapaalle..
Mesen keula kohti pohjoista, kotia ja juhannusta...
Torstai meni valmistellen ja lepäillen... Perjantaina vielä nurmikon leikkuu, juhannuskoivujen laitto ja silleen...
Paikalle oli tulossa 11 hengen seurue, Lapset puolisoineen paikalla ....
Nyt tuli makkaramaakarin taidot testattavaksi...
Tämän lisäksi otin tarjolle 2kg lahnan josta teimme
Hedelmäisen Uunilahnan
-2kg lahna
-Omena pilkottuna
-Sipuli pienittynä
-7 kuivattua luumua
-7 kuivattua aprikoosia
mausteeksi suolaa, valkopippuria, ruohosipuli silppua n desi, tilliä
lahna voideltuun uunivuokaan sisään täytteeksi mömmöt, suolaa 1½ tl, valkopippuria 1/3 tl , muutama voinokare. Leivitys korppujauhoilla ja päälle vielä ripottlin karkea suolaa vajaan rkl.
Vuoka uuniin.. Aluksi ½h 200 asteessa sitten noin 1h 175 asteessa... Muutamaan otteesen valelu voisula/ruokakerma liemellä ...
Voin taata... Uskomattoman herkullista..
Hirvivartaat (-saslikit)
-reilu ½kg vasan paistia pilkotan noin tuuma x tuuma kuutioiksi
-marinadi
Rypsiöljyä, punaviiniä, riistamausteseosta, suolaa, kuivattu chili
Muutaman tunnin marinoitumisen jälkeen lihat saslikkitikkuihin
Weberi esille ja hiilet piippusytyttimeen muhimaan...
Kun hiilos oli kohdillaan laitoin ekaksi saslikit tulille... suht nopeella grillauksella varmistin, että tuli mehukasta.. Tämän päälle jo hieman hiipuneelle hiillokselle sitten viikko sitten valmistetut kotimakkarat...
Nuoriväki valmisteli salaatin ja täytettyjä paprikoita...
Saimme varsin onnistuneen juhannuspäivällisen kohtuu vaivalla...
Savustetut makkarat tarjoilimme antipasto tyylisesti naposteltavaksi ja noutopöytään kannettiin kaiki itä tarjolla oli...
Loppukaneetti..
Varsinkin Chorizo tyyppinen makkara oli kaikkien mieleen. Riistamakkarn reseptiä pitää hieman kehittää lisää, jäi hieman pliisuksi tuhdimman kumppanin rinnalla...
Myös muut tarjolla olleet eväät osottautuivat suun makuisiksi ja kelpasivat vallan hyvin... Hyvä ruoka, hyvässä seurassa...siinäpä vallan veraton juhlaresepti...Kiitokset kaikille läsnäolleille... teitte juhannusillasta juhlan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti